A Bükk – hegység kristálytiszta levegője, a Nemzeti Park gazdag növény- és állatvilága, látványos geológiai formái, a halakban gazdag patakok és tavak, a bővízű források, túraútvonalak sokaságát kínálják a természet szerelmeseinek.
A Tisza- tó egyedülálló élővilága nem csak a horgászok, hanem a vízek szerelmeseinek is egyik kedvelt úticélja.

Eger adottsága miatt mód van akár hegyvidéki, vagy pusztai kirándulásokra. A Bükk-fensík bejárására, egy kellemes nap eltöltésére lóháton, vagy kocsival. A Tisza tó egyedülálló élővilága, halgazdagsága nem csak a horgászok, hanem az élő vizek szerelmeseinek egyik kedvelt úticélja. Vadászoknak a nagyvadas területen kísérővel biztosított a vaddisznó- őz-szarvas-vagy muflonvadászat.

Az aktív kikapcsolódás egyéb formáit kedvelőknek a gyalogos kirándulások mellett változatos kerékpártúrákat ajánlhatunk.

Bélapátfalva – a ciszterci szerzetesek által alapított apátság temploma, amely Magyarország egyik legszebb román kori emléke.

Szilvásvárad – a Szalajka – völgy egész évben látogatható, gazdag növény- és állatvilágáról híres. A falu központjából a völgyön keresztül kisvasúttal lehet eljutni a Fátyol vízesésig. Innen rövid sétával érhetjük el az Istállós-kői ősemberbarlangot. Visszafelé akár sétálhatunk is, a pisztrángos tavak, a Szabadtéri Erdei Múzeumés az Erdészeti Múzeum megér egy kis gyaloglást.

Egerszalók – Egertől 6 km-re fekvő település. Legnagyobb vonzerejét gyógyvíze jelenti, amely fürdőzésre és ivókúrára egyaránt használható.

Share →