Programok Eger környékén

Eger Petőfi terén található az egri termálfürdő, melyben természetes forrásokból több ezer köbméter víz tör fel. Felnőtt és gyermek élménymedencék kínálnak csodás szórakozási lehetőséget a látogatók részére.
A termálfürdő mellett épült Török fürdő, Eger különleges török kori emlékei közé tartozik. Vize mozgásszervi megbetegedésekre, nőgyógyászati panaszokra és a gerincoszlop betegségeire van kedvező hatással.
A termálfürdő szomszédságában épült a modern Bitskey Aladár olimpikonról elnevezett fedett uszoda, amely alkalmas versenyek lebonyolítására és kikapcsolódásra egyaránt.

Szilvásvárad – a lótenyésztés fellegvára. A vidék több lovastanyáján hódolhatunk a lovaglás, fogathajtás, sétakocsikázás – télen a lovasszánkózás-, örömeinek, vagy nézői lehetünk lovassport versenyeknek, esetleg csak gyönyörködhetünk a szabadon vágtató ménes látványában.

Városi programok

Romantikus, csillagfényes séta EGER kivilágított barokk belvárosában. Történelmi hangulatú, a hősies múltat idéző egri Vár, különböző korok emlékét őrző polgárházak és középületek a tanúi a vidék regényeket ihlető, gazdag múltjának.

Egerben található az ország leglátogatottabb múzeuma, a Dobó István Vármúzeum, ahol különböző nyári programok és kiállítások várják az ide érkezőket.

Líceum Főegyházmegyei Könyvtára és a Csillagvizsgáló a város múzeumai közül kiemelkedő látogatottságú.

Szépasszony-völgy borospincéit szinte minden turista felkeresi. A pincékbe érkezők megkóstolhatják a legismertebb egri borokat mint pl: Egri Bikavér, Leányka, Hárslevelű.

 

Kirándulások

A Bükk – hegység kristálytiszta levegője, a Nemzeti Park gazdag növény- és állatvilága, látványos geológiai formái, a halakban gazdag patakok és tavak, a bővízű források, túraútvonalak sokaságát kínálják a természet szerelmeseinek.
A Tisza- tó egyedülálló élővilága nem csak a horgászok, hanem a vízek szerelmeseinek is egyik kedvelt úticélja.

Eger adottsága miatt mód van akár hegyvidéki, vagy pusztai kirándulásokra. A Bükk-fensík bejárására, egy kellemes nap eltöltésére lóháton, vagy kocsival. A Tisza tó egyedülálló élővilága, halgazdagsága nem csak a horgászok, hanem az élő vizek szerelmeseinek egyik kedvelt úticélja. Vadászoknak a nagyvadas területen kísérővel biztosított a vaddisznó- őz-szarvas-vagy muflonvadászat.

Az aktív kikapcsolódás egyéb formáit kedvelőknek a gyalogos kirándulások mellett változatos kerékpártúrákat ajánlhatunk.

Szilvásvárad – a Szalajka – völgy egész évben látogatható, gazdag növény- és állatvilágáról híres. A falu központjából a völgyön keresztül kisvasúttal lehet eljutni a Fátyol vízesésig. Innen rövid sétával érhetjük el az Istállós-kői ősemberbarlangot. Visszafelé akár sétálhatunk is, a pisztrángos tavak, a Szabadtéri Erdei Múzeumés az Erdészeti Múzeum megér egy kis gyaloglást.

Egerszalók – Egertől 6 km-re fekvő település. Legnagyobb vonzerejét gyógyvíze jelenti, amely fürdőzésre és ivókúrára egyaránt használható.

A vadászatnak nagy hagyományai vannak erdeinkben. A nagyvadas területen az érdeklődők számára kísérővel bíztosított a vaddisznó-, őz-, szarvas és muflonvadászat.