A betanított munka diákok számára is elérhető

betanított munka

A betanított munka magában foglalja mindazokat a főként könnyű fizikai munkatípusokat – de akár egyes szellemi munkatípusokat is, amelyekhez nem szükséges képesítés, illetve hosszabb tanfolyam sem, csupán egy lényegre törő betanítási időszak.

A betanított munkák ezért ideális alternatívának számítanak alkalmi, kiegészítő munkavégzési igény esetén, pályakezdő időszakban és különösen diákok számára. A betanított munkával a diákok gyorsan hozzájuthatnak nem kevés zsebpénzhez, és ami még fontosabb: megismerkedhetnek a munka világával, amely nagyon nagy előny lesz számukra a későbbiekre nézve. A következőkben kedvcsináló gyanánt hoztunk két élménybeszámolót, amely bátorítóan hathat minden betanított munka iránt érdeklődő diák számára:

„16 éves voltam, amikor először jött az ötlet, hogy dolgozhatnék valamit a nyáron, mert nagy szükségem volt a pénzre egy külföldi út miatt. Elmentem egy állás-közvetítő céghez, ahol a betanított munka részleghez irányítottak. Itt különféle, számomra ismeretlen ajánlatok közül lehetett választani. Végül a pénzügyi szempont nyert, így egy csomagoló munkát vállaltam el, ami aztán annyira jól fizetett, hogy Anyukám meg is lepődött, mondván, ő 2 hónap alatt keres annyit, amennyit én a 3 hónapos nyári szünet alatt összedolgoztam.” (Evelin, Győr)

„Azt, hogy most egyetemre járhatok, részben a több éves diákmunkáknak köszönhetem. Többféle betanított munkát is elvállaltam 17-19 éves koromban, így a tandíj hiányzó felét megkerestem. Először raktáros és árufeltöltő munkákat végeztem, amit nem annyira kedveltem, de szerintem nagyon jól megedzettek és hozzá szoktattak a mindennapos fegyelmezettséghez. Aztán adatrögzítő, majd irodai asszisztens munkára váltottam, ami testhez állóbb volt, és különösen tetszett, hogy megtanulhattam csapatban dolgozni.” (Gergő, Budapest)

Related Post

Amit érdemes tudni a munkaerő közvetítés kapcsán

Elhelyezkedést vagy szakmai gyakorlatot keresel a következő évre? Ez a bejegyzés felvázol néhány kulcsfontosságú pontot, amelyekkel érdemes tisztában lenni a munkaerő közvetítés kapcsán, és fontosak azok számára is, akik bármilyen

Milyen segítséget lehet kérni cégalapítás előtt állóknak?

Ahogy mondjuk a házunk felújítását is kőművesek kezébe tesszük úgy nem épp szerencsés a cégalapítás terhét a saját vállunkra venni, ahelyett, hogy egy cégalapítással foglalkozó cégcsoportot keresnénk, akik segíteni tudnak