A betanított munka diákok számára is elérhető

betanított munka

A betanított munka magában foglalja mindazokat a főként könnyű fizikai munkatípusokat – de akár egyes szellemi munkatípusokat is, amelyekhez nem szükséges képesítés, illetve hosszabb tanfolyam sem, csupán egy lényegre törő betanítási időszak.

A betanított munkák ezért ideális alternatívának számítanak alkalmi, kiegészítő munkavégzési igény esetén, pályakezdő időszakban és különösen diákok számára. A betanított munkával a diákok gyorsan hozzájuthatnak nem kevés zsebpénzhez, és ami még fontosabb: megismerkedhetnek a munka világával, amely nagyon nagy előny lesz számukra a későbbiekre nézve. A következőkben kedvcsináló gyanánt hoztunk két élménybeszámolót, amely bátorítóan hathat minden betanított munka iránt érdeklődő diák számára:

„16 éves voltam, amikor először jött az ötlet, hogy dolgozhatnék valamit a nyáron, mert nagy szükségem volt a pénzre egy külföldi út miatt. Elmentem egy állás-közvetítő céghez, ahol a betanított munka részleghez irányítottak. Itt különféle, számomra ismeretlen ajánlatok közül lehetett választani. Végül a pénzügyi szempont nyert, így egy csomagoló munkát vállaltam el, ami aztán annyira jól fizetett, hogy Anyukám meg is lepődött, mondván, ő 2 hónap alatt keres annyit, amennyit én a 3 hónapos nyári szünet alatt összedolgoztam.” (Evelin, Győr)

„Azt, hogy most egyetemre járhatok, részben a több éves diákmunkáknak köszönhetem. Többféle betanított munkát is elvállaltam 17-19 éves koromban, így a tandíj hiányzó felét megkerestem. Először raktáros és árufeltöltő munkákat végeztem, amit nem annyira kedveltem, de szerintem nagyon jól megedzettek és hozzá szoktattak a mindennapos fegyelmezettséghez. Aztán adatrögzítő, majd irodai asszisztens munkára váltottam, ami testhez állóbb volt, és különösen tetszett, hogy megtanulhattam csapatban dolgozni.” (Gergő, Budapest)

Related Post

Milyen segítséget lehet kérni cégalapítás előtt állóknak?

Ahogy mondjuk a házunk felújítását is kőművesek kezébe tesszük úgy nem épp szerencsés a cégalapítás terhét a saját vállunkra venni, ahelyett, hogy egy cégalapítással foglalkozó cégcsoportot keresnénk, akik segíteni tudnak

Amit érdemes tudni a munkaerő közvetítés kapcsán

Elhelyezkedést vagy szakmai gyakorlatot keresel a következő évre? Ez a bejegyzés felvázol néhány kulcsfontosságú pontot, amelyekkel érdemes tisztában lenni a munkaerő közvetítés kapcsán, és fontosak azok számára is, akik bármilyen