Amit érdemes tudni a munkaerő közvetítés kapcsán

Elhelyezkedést vagy szakmai gyakorlatot keresel a következő évre? Ez a bejegyzés felvázol néhány kulcsfontosságú pontot, amelyekkel érdemes tisztában lenni a munkaerő közvetítés kapcsán, és fontosak azok számára is, akik bármilyen típusú munkatapasztalatot keresnek.

A tanulmányi időszak első heteiben a hallgatóktól a leggyakoribb kérdések a munkaerő közvetítéssel és a szakmai gyakorlattal kapcsolatosak voltak. Ezt fantasztikus látni – a munkatapasztalat nagyon értékes –, de sok diák, akit láttam, nagyon stresszes volt emiatt. Ezért úgy gondoltam, hogy van néhány tudnivaló, ami segíthet ebben a kérdésben.

Először is nem szabad pánikolni. Bár igaz, hogy sok munkáltató korán toboroz, és a tanév elején nagyobb szerepet kaphat a munkaerő közvetítés, nem ez az egyetlen lehetőség. Ha az általad megcélzott szervezeteknek vagy ágazatoknak van korai jelentkezése, akkor igen, időben kell jelentkezned. De ugyanígy rengeteg más lehetőség is lesz az év során és ebben továbbra segíthetnek a munkaerő közvetítési vállalkozások.

A valószínűségi szabályt nézve azt lehetne mondani, hogy minél több helyre nyújtasz be önéletrajzot, annál valószínűbb, hogy sikeres leszel, igaz? Nem! Sokkal nagyobb valószínűséggel leszel sikeres, ha kevesebb igazán jó minőségű önéletrajzot nyújtasz be a megfelelő vállalkozásokhoz.

A helyes mentalitás is fontos ebben a kérdésben. Az elhelyezkedés és a gyakornoki hely keresését inkább maratonnak kell tekinteni, mint sprintnek. Lehet, hogy például a munkaerő közvetítés segítségével megkapod az első pozíciót, amelyre jelentkezel, de a valóságban valószínűbb, hogy több helyre is kell jelentkezni, mielőtt összejönne a terv.

Related Post

Milyen segítséget lehet kérni cégalapítás előtt állóknak?

Ahogy mondjuk a házunk felújítását is kőművesek kezébe tesszük úgy nem épp szerencsés a cégalapítás terhét a saját vállunkra venni, ahelyett, hogy egy cégalapítással foglalkozó cégcsoportot keresnénk, akik segíteni tudnak