Mi a legideálisabb választás a cég székhelyének bejelentésére?

Nincs olyan nagy marketingje, de a székhelyszolgáltatás az egyik legnagyobb könnyebbséget biztosító céges szolgáltatás a kortárs piacon. Ez a szolgáltatás elsősorban azoknak a kisvállalkozóknak a dolgát teszi egyszerűbbé, akik nem rendelkeznek még akkora vállalattal, hogy saját irodát béreljenek, felvegyenek egy titkárnőt, de nem azt sem, hogy az otthonukba kelljen bejelenteni a székhelyüket.

A cégalapításkor kell kijelölni, hogy hol lesz a cégünk székhelye, itt már be lehet jelenteni a székhelyszolgáltatást is, de lehet más opciókat is választani, mondjuk a saját irodát vagy lakást. A székhelyszolgáltatás, ami jóformán egy személyi titkárnője lesz a cégünknek, csak épp nem egy személy személyében, hanem egy egész cég képében, ami ráadásul számos egyéb szolgáltatást is nyújt majd, mondjuk céges tanácsadást, jogi képviseletet, könyvelőt.

Bár már önmagában a székhelyszolgáltatás is kiváló lehetőség azoknak, akiknek tényleg csak annyi kell, hogy valaki átvegye a leveleiket és kezelje azokat, mert így nem kell egyáltalán azzal bajlódni majd, hogy mi fogadjuk és mi rendszerezzük otthonunkban a hivatalos leveleket.

Az is előny lehet, hogy a szolgáltatást biztosító cégek frekventált helyeken létesítenek irodákat, ha ide jelentjük be a céget, akkor ez fog szerepelni a cégnyilvántartásban, ami előnyös lehet a cégünk renoméját tekintve. A szolgáltatás legnagyobb előnye az, hogy szükség esetén bemutatja a NAV-nak, a székhelyszolgáltatásért felelős cég a vállalkozó helyett a papírokat és mellette gazdasági képviseletet is biztosít.