Műanyag ablak vagy inkább a fából készült verzió?

Közeleg a tél. Nem az egyik kedvenc sorozatom, a Trónok harca ikonikus mondata jutott eszembe, ahogy a reggeli kávémat szürcsöltem a teraszon, hanem bizony megcsípett a hideg.

Hiába kászálódott elő komótosan a nap a felhők takarásából, sugaraitól már nem az a kellemes bizsergő érzés járta át a testemet, hanem a kellemetlen didergés. Miközben vártam a kávém jótékony átmelegítő hatására, azon gondolkodtam, nem halogathatjuk tovább, ablakot kell cserélnünk a szülői házban. Nem lesz olcsó, de megéri, mert a jó minőségű ablakokkal rengeteget fogunk spórolni. Miért? Mert jól szigetelnek, ezáltal benntartják a meleget és nem az utcát fűtjük majd megállás nélkül.

De milyet válasszunk? Legyen műanyag ablak? Vagy inkább fa? A fából készült gyönyörű, olyan, mintha a természet beköltözne a házunkba, viszont karbantartást, kezelést igényel, hogy tartós maradjon és megkérik ám az árát. A műanyag ablak nem mondható éppen természetközelinek, ugyanakkor kedvezőbb az ára. Tartós, ellenáll az UV sugárzásnak, nem igényel karbantartást és könnyen tisztítható.

Ráadásul már nem csak a szokásos fehér szín létezik: a műanyag ablak akár fa utánzatban is rendelhető, de a méregzöldtől kezdve, a napsárgán át az egész RAL színskálából választhatunk. Miközben pörögnek a gondolataim, tudom, hogy még egy sor műszaki kérdést el kéne döntenünk: üvegrétegek és hőkamrák száma, a hőátbocsátási érték, vasalat és még sorolhatnám. Ez egyedül nem fog menni! 30 évre választunk, kell hívnunk egy szakembert, aki segít.

Related Post

A műfű telepítés kihatással lesz a pázsit minőségére

A műfű telepítésének megvannak a maga különböző lépései, melyek pontos és szakszerű betartása elengedhetetlen a minőségi pázsithoz. A műfű telepítés során először is fontos a megfelelő anyagmennyiség kiszámítása.

táblás kerítés

A táblás kerítés modern felhasználásának az új perspektívái

A táblás kerítés régóta elterjedt megoldás az ingatlanok határolására és védelmére. Azonban a modern építészeti és dizájn trendek megújították a táblás kerítés koncepcióját, és új perspektívákat hoztak a felhasználásában. Ebben

laminált padló

A laminált padló széles választékának előnyei

Számos üzletben a laminált padlónak olyan nagymértékű kínálata áll rendelkezésre, hogy már sokakban felmerül a kérdés; miért érdemes ennyi változatot gyártani? Ráadásul nem csak a dekorréteg végtelen variációja szélesíti a