A fészekhinta segít legyőzni a félelmeket!

Szinte minden játszótéren találhatunk hintát, gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik és örömmel használják. Sok változatát ismerjük, többek között kezd divatba jönni a fészekhinta, amit egyszerre akár több személy is használhat!

A hintázás kiemelkedően jó hatással van a gyermekek fejlődésére, éppen ezért már kisgyermekkortól javasolják a szakemberek. Ugyanígy, a fészekhinta használat is komplex fejlesztést ígért, hatással van a mozgásfejlődésre és a kognitív fejlődésére egyaránt. A ritmikus előre-hátra mozgás segíti a gyerekeket, hogy megnyugodjanak és endorfint szabadít fel a szervezetükben. Fejleszti a szem-kéz koordinációt és az egyensúlyérzéket. Éppen ezek miatt szokták a hintázát terápiás céllal is használni.

Azonban előfordulhat, hogy gyermekünk fél a hintázástól. A félelem bizonyos esetekben egyensúly-zavarral áll összefüggésben, és amennyiben nem enyhül, érdemes szakorvosi segítséget kérni. A fészekhinta egy jó megoldás lehet a félelem legyőzésére, mert nem kell elengednünk a kezét, vele maradhatunk hintázás közben. Kifejezetten szokták javasolni a fészekhintának a használatát ilyen lelki tényezők segítésére, mint a szorongás, félelem stressz, mert kialakításából fakadóan körbeöleli a használóját, nagyobb biztonságérzetet nyújt, mint hagyományos társai. Mára egyre több játszótéren találkozhatunk vele, sőt, beltérre is beszerezhetünk akár egyet és a plafonra rögzítve könnyedén használhatjuk otthonunkban is.

Related Post

távirányítós játékok, kisfiú

A távirányítós játékok jellemzői

A távirányítós játékok olyan játékok, amelyeket távirányító segítségével lehet irányítani. Ezek a játékok szórakoztatóak és interaktívak, és lehetővé teszik az emberek számára, hogy irányítsák és ellenőrizzék a játékot.

A modern készségfejlesztő játszóvár

Az óvodások bármivel el tudnak játszani, akár egy darab faággal is, de komolyan, akár földbe fúrt rönkökkel, fél gumikkal is jól elvannak. Az udvari játékok többnyire egyszerű darabok, alacsonyak és