A modern készségfejlesztő játszóvár

Az óvodások bármivel el tudnak játszani, akár egy darab faággal is, de komolyan, akár földbe fúrt rönkökkel, fél gumikkal is jól elvannak. Az udvari játékok többnyire egyszerű darabok, alacsonyak és biztonságosak, nem kell attól tartania az óvónőknek, hogy leesnek majd a gyerekek a magasból, elég, hogy az udvar egyetlen olyan pontjára figyelnek, ami tényleg magas.

Ezek a játszóvár gyártmányok, melyek színesek és izgalmasak a kicsik számára. Különösen azok a komplex eszközök, melyeket manapság gyártanak, olyan rejtőzködős, izgalmas odukat is rejtenek, amelyekben a játék valóságos kaland.

A mai játszótereket EU-s szabványoknak megfelelően kell legyártani, ez alól nem kivétel egy játszótéri játék sem, így a játszóvár sem. Ezek az EU-s szabványok már kiszorították azokat a régi jól bevált játszótéri elemeket, melyeket a gyerekek az egyszerűségük ellenére is nagyon szerettek. Ma már nem szerepelhetnek a földbe vájt gumik és a farönk a játszótéri repertoárban, de a játszóvár sem készülhet már korhadékony fából, ma már a fém és a műanyag játékok kerülnek az előtérbe.

Ezek az új elemek a kreativitást és a képzelőerőt ugyanúgy erősítik, mint ahogy a korábban említett gumi és farönk, mellettük pedig olyan új elemek is helyet kapnak a modern játszótereken, mint amilyenek a zenei érzéket és az egyensúlyérzéket is növelő elemek, a kültéri hangszerek stb. Az egyensúlyérzéket fejlesztő játékok helyet kapnak a modern játszóvárak esetében is, ilyenek mondjuk láncoshidak, cikk-cakkos akadálypályák, illetve olyan komplex eszközök is, ahol ezeket kombinálják és kiegészítik, alagutak, kapaszkodók, bordásfalak. Emellett már összetettebb térhálós mászókákat is találunk a piacon, mint a drótkötélpályák.

Related Post

A fészekhinta segít legyőzni a félelmeket!

Szinte minden játszótéren találhatunk hintát, gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik és örömmel használják. Sok változatát ismerjük, többek között kezd divatba jönni a fészekhinta, amit egyszerre akár több személy is használhat!

távirányítós játékok, kisfiú

A távirányítós játékok jellemzői

A távirányítós játékok olyan játékok, amelyeket távirányító segítségével lehet irányítani. Ezek a játékok szórakoztatóak és interaktívak, és lehetővé teszik az emberek számára, hogy irányítsák és ellenőrizzék a játékot.